Drömmar, "Matadoren", trivsel, och racehistorier!

Hemma!

 

Det har inte hänt något uppseendeväckande inom galoppsporten de senaste dagarna så Stall Hatten tog en dags välbehövlig ledighet från tangenterna. Hoppas ni har överseende med det?

 

På det personliga planet händer det dock en hel del…

 

I går kväll var det middag på ”stan” med Stall Hattens nye tränare som fått äran att ta hand om vår sköre ögonsten. Allt verkar gå enligt plan med ”Spöket”, men rehab och träning är en sak – tävling en helt annan. Stall Hatten drömmer om tiolängders-vinster och Listed-segrar under 2012, men blir samtidigt inte ledsen om det inte fungerar. För så roligt som vi har haft med ”Spöket”, allt ifrån inköpet en sen natt i Keeneland för två år sedan, till dags dato, är få förunnat. Det är ju ”drömmen” man betalar för som hästägare. Man delar ALLT, förväntningarna, gemenskapen, glädjen och sorgen…

 

I eftermiddags hängde Stall Hatten på Solvalla med ett par kompisar och det var trevligt. Och just trivseln är en mycket viktig fråga trav och galoppsporten har att jobba med framöver.

 

För vem vill äga häst i framtiden? Och vem vill göra sig ”omaket” att ”hänga på banan” då samma lopp visas på ATG-live - och till viss del även i TV4 om man inte trivs?

 

Här ligger Täby galopp ljusår före våra svenska travbanor. Banan är ”intim” och man blir inte ”rånad” om man vill ha något att äta och dricka.

 

Nu hoppas Stall Hatten att när SG projekterar den nya anläggningen på Önsta Gård i Upplands Bro, tänker småskaligt, men med finess! Kolla gärna in banorna Chester, Montegiorgio och Jebel Ali innan ni sätter ”spaden i marken”…

 

I Förenade Arab Emiraten (där mysiga banan Jebel Ali ligger) gör Valmir ”Matadoren” Azeredo efterlängtad jockeydebut på söndag. Detta ombord Tertio Bloom i ett Listed över 1400 meter i Abu Dhabi. Stall Hatten har letat, men hittar ingen ”bookie” som ger odds på loppet. Om någon ”letar bättre än Stall Hatten” är vi tacksamma om ni postar detta i kommentarsfältet nedan!

 

Åter till Solvalla…

 

När vi satt där och kollade in loppen (som höll usel klass) underhöll vi oss (nostalgiska som vi är) med att minnas gamla sköna ”racehistorier” från förr. Alltså sådant som inträffade innan internet och ATG-live fanns…, då man var ”på plats” mest varje gång!

 

Stall Hatten inledde…

 

”Det var en svinkall decemberdag i början av 90-talet. Jag, ”Hunden”, ”Al” och ”Målarn” skulle som vanligt upp och ”råna toton” på Gävletravet. Vi lämnade Stockholm vid 16-tiden och babblade på som vanligt om alla ”klaringar” vi hade. Den normalt mer än talföre ”Målarn” satt dock tyst och i egna tankar i baksätet. Resan flöt på fint och när vi var tre mil norr om Uppsala var vi övertygade om att just den här kvällen skulle vi ta hela V5-potten. ”Målarn” hade fortsatt inte sagt ett enda ord på hela resan… När Stall Hatten samt entourage svängde in på Gävletravets stallbacke, sa ”Målarn” – med skrovlig röst – sina första ord (numera klassiska) på dryga två timmar…

-    I kväll MÅSTE jag vinna”…

 

Den här historien hade Stall Hattens sällskap säkert redan hört 20 gånger genom åren, men alla skrattade lika hjärtligt den här gången också. För vad for egentligen genom ”Målarns” huvud under den två timmar långa bilresan? Varför var han tvungen att vinna? De frågorna lär vi inte få svar på, men Stall Hatten får ”kalla kårar” längs med ryggraden när vi tänker på den stress han uppenbarligen kände!

 

Posta gärna era bästa ”racehistorier” i kommentarsfältet nedan.

 

Innan vi avslutar för i kväll kan Stall Hatten inte undanhålla er kära läsare en ”guldkommentar” från Solvalla i eftermiddags. Detta efter att personen i fråga hade spruckit på V5…

 

-   Det är inte ”jättekul” att vara på lunchtrav om man förlorat pengar.

 

Really?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Du kan den redan, - barägaren, chaffisen och de glömda bongarna !

Maisons-Laffitte, Oktober 2010.

2011-12-16 @ 18:46:56
Postat av: gamblern

Glada Gnägg den boken är enormt bra, rekommenderas för alla som spelat på hästar någon gång.

2011-12-16 @ 19:29:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0