Billigt, "Matadoren", stolpe ut, och en vinnare.

Idag kom domen mot Espen Ski för sitt allt annat än ”snygga” agerande mot Madeleine Haugland i ett lopp för ett par veckor sedan.

 

Espen fick ett halvår i ”buren” och den domen skall han vara nöjd med. Straffet är avtjänat i slutet av maj och är således i praktiken näst intill verkningslöst.

 

Stall Hatten förstår till viss del Espens agerande i loppet, han blev säkert rädd och i sådana situationer agerar man ibland oftast innan man tänker. Det är tight och beslut skall fattas blixtsnabbt. Det är dock ingen förmildrande omständighet när straffsatsen skall fastställas.

 

Espen ”fuckade upp” helt enkelt och borde nog ha fått ett par månader ytterligare i ”utvisningsbåset” om Stall Hatten fått bestämma.

 

I eftermiddags klev Stall Hatten in på toton då ”Hans Majestäts” Littlesuzie såg ut att ha vettig vinstchans i en ”mögig” handicap på Kempton. Det gick som vanligt… Nu åkte Littesuzie och ”The Flea” dit kort före mål och det har verkligen varit ”stolpe ut” den senaste tiden för Adielssons hästar. Men va fan, det gör ju inget, den stod ju bara i elva gånger…

 

På fredag är det dags för Valmir ”Matadoren” Azeredo att rida sitt första lopp på Meydan i Dubai. Valmir sitter på Fabricio Borges treåring Energia Dust och på papperet ser det faktiskt ganska bra ut. Om man får lite drygt åtta gånger tycker Stall Hatten att Amigoni-hingsten är väl värd att sponsra med ett par tior i totalisatorn… Speciellt som ridvikten den här gången är för ”Matadoren” mer lämpliga 58.5 kilo. Hur han kom ned till 56 i söndags övergår Stall Hattens förstånd. För vi har nämligen sett Valmir ”in action” vid diverse måltider de senaste åren…

 

I morgon är det lunchtävlingar på Täby och normalt sett låter vi av omsorg av våra läsare bli att komma med tips… Men visst är väl Clan Piper en kul idé? Han går alltid bra efter vila, ridande Rebecca Colldin tog en dubbel i söndags och har således form, dessutom lär väl inte Annika Källses adept vara streckad på mer än var femte kupong?

 

”Vassego…”

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0