Bana 87, smutsig slips, och natinaldagsgalopp.

Stall Hatten är 4900 rupees fattigare (typ 700 SEK), men typ hundra upplevelser rikare efter besöket på galoppbanan i Bombay.

 

Tre saker upprörde Stall Hatten…, kommer nedan i rangordning!

 

3: Kvalitén på hästarna var usel.

 

2: Man fick hosta upp 30 procent i skatt på liren.

 

1: Man fick inte ta sig en öl någonstans…

 

Tre saker älskade Stall Hatten…, kommer nedan i rangordning!

 

3: Det var obligatoriskt med slips. Stall Hatten hade inte noterat detta i förväg, men det löste en driftig snubbe galant precis utanför entrén. För 100 Rupees (15 SEK) fick Stall Hatten en rätt så dunderful ”slirre” att dra runt sin rödbrända hals.

 

2: Mobiltelefon var absolut förbjuden. Det var bara att lämna in den till en vakt som lovade att vakta Stall Hattens nya HTC ”med sitt liv som säkerhet”. När Stall Hatten skulle lösa ut telefonen sken ”The Bodyguard” som solen då han fick 50 Rupees för besväret.

 

1: Visst, en glass kostade två spänn och en dricka tre, men det som gladde Stall Hatten mest var att det var segercermoni på ett podium i ledvolten efter samtliga lopp och en fin pokal delades ut. Jockeyn fick en stilig kavaj på sig och ALLA såg lyckliga och glada ut. Easy peasy…

 

En skock större skara ”lampnissar” (favoritlirare) har Stall Hatten ALDRIG sett som på dagens tävlingar. Av de sex lopp som vi kunde avnjuta brände tre favoriter till odds under 1.50!

 

Kan möjligen någon "maijsig" konsult kolla hur Stall Hatten gör för att öppna "egen låda" bland bookisarna som hade plats på banan?

 

Anläggningen var mycket vacker, om än något sliten – och markområdet säkerligen dubbelt så stor som Täby galopps. Om ni tycker Täby ligger på attraktiv mark kan Stall Hatten låta meddela att banan i Bombay ligger på typ Djurgården…!

 

Hur vida jockeyklubben i Bombay överväger att ha ”nationaldagsgalopp” ute i slummen vid flygplatsen för att locka nya intressenter låter dock Stall Hatten ha osagt… Nu var det typ 2000 personer på tävlingarna, men lika fullt… Det vore dock en spännande satsning!

 

Stall Hatten håller brådaste rasket på att packa väskorna med dottern inför hemresan till Sverige, men av ”Gullan” syns intet. Lika bra det, förmodligen, då vi misstänker att hennes bagage efter dagens shopping är åtminstone dubbelt så omfattande som Stall Hatten och undertecknads förstfödda…

 

Inga succétips inkom precis till tävlingarna i Bombay, men signaturen ”Otter” vinner en hamburgare och ett glas saft för att han ändå försökte…

 

Nu är det snart middag, fyra timmars sömn och sedan hemresa i 20!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Hur gick det för häst och jockey vid det våldsamma störtet i Lopp 5 (tror jag det var !) ? Fanns det ambulans på banan ?

2011-12-01 @ 14:36:57
Postat av: Stall Hatten

Jag såg ingen ambulans och då jag är dålig på indiska fick jag ingen info. Därmed föll hästen på grund av banan om du frågar mig. Underlaget var faktiskt under all kritik.

2011-12-01 @ 14:43:34
Postat av: Tore Petre'

Det såg på videon ut som om hästen snubblade utan störning. Banan ger på bandningarna intrycket av att vara lite av "potatisland".

2011-12-01 @ 15:04:47
Postat av: The Gurk

hi hatten ville bara gratulera dottern E på 5-årsdagen

2011-12-03 @ 18:28:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0