Omröstning del-2, en klassresa, och en dokumentär

 

I kväll är det ett extrainkallat möte i Skånska Travsällskapet, detta med anledning av Lutfi Kolgjini ”et consortes” missnöje med processen gällande omröstningen vid årsmötet för ett par veckor sedan.

 

Ni minns väl?

 

Med knapp marginal biföll då majoriteten av sällskapets medlemmar styrelsens förslag - att skriva på ett långt avtal med sin enda hyresgäst galoppen och dessutom ”fimpa” idén med att byta plats på ”åkerirörelsens” bana och fullblodens dito.

 

Stall Hatten har den allra största respekt för Lutfi Kolgjini. Han har gjort en resa genom livet som är svår att överträffa. Från att ha varit nere på nio – näst intill uträknad – lyckades han köpa den fantastiska åringen Viking Kronos på auktion med lånade pengar. Ludde hade kniven mot strupen, men vågade gå precis så jävla ”all in” man någonsin kan gå, och resten är som bekant svensk travhistoria. Stort!

 

Stall Hatten rekommenderar att ni lyssnar på Lutfi Kolgjinis ”sommarprat i P1” från förra året. Vi gjorde det samtidigt som vi skrev de här raderna och det var vid flertalet tillfällen tårarna brann bakom våra ögonlock. Att någon levande person kan lägga sin röst på det vidriga partiet Sverigedemokraterna efter att ha hört Luddes berättelse som vi länkar till nedan, torde vara en omöjlighet!?

 

Lyssna, snälla!

 

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/116718?programid=2071

 

Nåväl.

 

Lika fantastiskt duktig som Ludde är som travtränare, visionär och företagsmagnat…

 

…är han i lika omfattning direkt okunnig om hur man bäst kommunicerar sina tankar och visioner om hur sporten bäst bör skötas. Säg så här. Det är inte till Lutfi Kolgjini som utrikesminister Carl Bildt ringer den dag han behöver en bisittare för att lösa Israel och Palestina-konflikten, eller för all del andra komplicerade diplomatiska förvecklingar…

 

I skrivandes stund erbjuder de utländska parasiterna, a.k.a ”nätbookisarna”, ungefär tio gånger pengarna på att Luddes fantastiska sjuåring Raja Mirchi vinner Elitloppet på söndag.

 

Stall Hatten erbjuder precis samma odds (tio gånger spenaten) på att Skånska Travsällskapet under kvällen reverserar deras redan tagna beslut att fortsatt samarbeta med galoppen.

 

Att tacka nej till nästan tio miljoner i hyresintäkter årligen – vore direkt korkat, för att inte säga ett rent galet val av Skånska Travsällskapet. I tider med vikande spelomsättning och på en marknad där fölproduktionen minskar i en direkt oroande omfattning – måste sunt förnuft råda och ekonomisk balans prioriteras.

 

För trav och galoppsportens bästa är det av yttersta vikt att de röstberättigade personerna i Skånska Travsällskapet (ett gäng gamla stofiler enligt Ludde) kan räkna. Har de dessutom civilkurage nog att inte backa upp populistiska och ofinansierade projekt lär det bli jordskredsseger i kväll.

 

Stall Hatten håller tummarna.

 

Och vem är då stolt pappa till Raja Mirchi undrar ni?

 

Viking Kronos såklart.

 

Innan vi slutar, ett tips för kvällen. Eller för resten, det är faktiskt en direkt order. Klockan 20.00 på SVT2 visas Tom Alandhs dokumentär ”Alltid på mors dag”. Tom Alandhs alster är alltid av yppersta klass, så varför skulle hans kärleksförklaring till Elitloppet vara undantaget?

 

http://www.svt.se/dokumentarfilm/alltid-pa-mors-dag-elitloppet-1

 

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0