Hurricane Red mot stjärnorna och en massa jackpottips

 

I kväll är det dags för årets första stora galopphändelse i Sverige, Pramms Memorial på Jägersro.

 

Det bjuds på en spännande anrättning där den mest intressanta frågan naturligtvis är hur pass bra Hurricane Red (förlåt…Monstret) verkligen är?

 

Stall Hatten tror att han är ”såinihelvetesbra”. Vad tror ni?

 

Nedan följer vår genomgång av loppen. Och kom ihåg. Synpunkter emottages naturligtvis tacksamt. Dock ska dessa levereras INNAN loppen.  

 

Jackpot-stålarna från Mantorp medför  att vi bara spelar i V6-potten, okej?

 

 

Håll till godo.

 

 

Lopp 1:

 

Favoriten:

 

Dr Schultz (döpt efter en minst sagt färgstark karaktär i den Oscarsnominerade filmen Django Unchained) kostade massor av pengar på auktion i Keeneland som åring, men har ännu inte riktigt löpt upp till förväntningarna. Hästen debuterade med mersmak som tvåa bakom en bra häst, gick anständigt över alldeles för kort distans i andra för att sedan vara ganska långt slagen i Malmö Stads Pris i den tredje. Normalt sett ska Dr Schultz bara vinna loppet, speciellt som distansen är mer passande den här kvällen

 

Motbudet:

 

Visiteur Du Pom har årsdebuten avklarad och borde vara bättre med loppet i kroppen. Hästen har dock lite fel profil på programraden vilket gör oss en aning bekymrade.

 

Draget:

 

Nodee har ”high profile connections” och kan mer än vad han visade i tävlingsdebuten. Vad kan det engelska nyförvärvet Captain Swift ställa till med?

 

 

 

Lopp 2:

 

 

 

Favoriten:

 

Toppstammade Matauri (bror med Matauri Pearl) lär bli favorit på sin debutvinst och härstamning (kostade 85 000 EUR som åring). Vi gillar dock inte formen från debutloppet från Övrevoll. En favorit i fara.

 

Motbudet:

 

Varennes, galoppören alltså, inte travaren som tjänade 52 miljoner…, vann i sin enda start som tvååring och visade bra klass. Formen från det loppet håller alla dagar i veckan och vi vet att tränare Fredrik Reuterskiöld ser det här som sin bästa derbychans i nuläget. Etta eller tvåa!

 

Draget:

 

Amie Noire kostade 125 000 euro som åring, bara en sådan sak. I debutloppet på Jägersro som tvååring var hon långt bakom fältet hela vägen, men man ska komma ihåg att det spöregnade den kvällen och hästen kunde inte göra sig själv rättvisa. I årsdebuten gick Amie Noire toppbra bakom en riktigt kapabel individ vid namn Weltklasse och den formen håller helt klart gruppklass. Vi har jättefeeling för att Wido Neuroths sto vinner loppet med typ en halv längd före Varennes. 17 gånger på den komben ”smakar fågel” i var mans plånbok.

 

 

 

Lopp 3:

 

 

 

Favoriten:

 

Casanova Star blir favorit och det är klart att han har god chans att leda loppet runt om, men vi väljer att gardera.

 

Motbudet:

 

Pergite är en topphäst i grunden och känslan är att han kommer gå mycket bra första gången ut. Då loppet ser ut att bli överpacat är Pergite det givna spelet till ett odds i trakterna av fem gången pengarna.

 

Draget:

 

Bowater är en frisk 20-oddsare att se upp med om favoriterna har en dålig dag på jobbet. Jan-Erik Petterssons häst är något undervärderad i våra ögon.

 

 

Lopp 4:

 

 

 

Favoriten:

 

Bank Of Burden blir stor favorit och har självfallet toppchans att vinna, men vi väljer att täcka upp honom på streckspelet. Niels Petersens hästar har varit lite ”upp och ned” i år och det är för bra spelvärde på ett par av konkurrenterna för att Stall Hatten ska kunna hålla ”tassarna borta”…

 

Motbudet:

 

Bank Of Burdens stallkamrat Manchester är stark som en oxe och har dokumenterad form. Han är dock väldigt ospeedig och känns liksom ”BoB” sårbar.

 

Draget:

 

Omgångens bästa drag? Vi tror det. Den vi tänker på är naturligtvis Tommy Gustafssons toppstayer Zen Zansai Zaid. Femåringen har lopp i kroppen (såg grym ut som tvåa då) och formligen älskar Jägersro. Vem kan glömma ”ZZZ” insats i juni förra året då han mosade Berling med fem kilo mer på ryggen. Den våghalsige chansspikar!

 

 

 

Lopp 5:

 

 

 

Favoriten:

 

Här blir det jämt streckat, men förmodligen blir Fabricio Borges Energia Colonial knapp favorit. Det här är en topphäst, men vi blev så pass besvikna på ”EC” i comebacken att vi bara måste få se mer innan vi vågar tro på honom.

 

Motbudet:

 

Mister Big Shuffle fick strykas senast, men enligt tränaren var det inget allvarligt. Dock skrinlades Pramms-planerna för Niels Petersen adepten i och med detta. Tränaren har otroligt höga förväntningar på Mister Big Shuffle och låter meddela att han kommer fungera optimalt på Jägersro – en bana han gör debut på. Det här kan vara helt ”slut i rutan”…

 

Draget:

 

Loppets ”giftigaste” vinnare är utan tvekan Mr Ascots Giftorm. War Pass-valacken var tvåa i Voter och fyra i Derbyt förra året – bakom en viss Hurricane Red – och visade riktigt mycket klass. Hästen jobbar enligt uppgift ”synnerligen trevligt” och för oss är han den givne utgångshästen på systemet. Sju gånger?

 

 

 

Lopp 6:

 

 

 

Favoriten:

 

Butterfly Effect blir favorit och det är helt i sin ordning. Johan Reuterskiölds klassige treåring avslutade mycket bra i comebacken senast och lär vara ytterligare förbättrad till denna start. Att loppet är 200 meter längre än senast är bara en fördel.

 

Motbudet:

 

Grållen Vercam spurtade som en demon till vinst i den senaste starten och hästen gynnas kraftigt om loppet blir överpacat (vilket det ser ut att bli). Att proffsjockeyn Carlos Lopez kontrakterats för ritten gör inte saken sämre precis.

 

Draget:

 

Chainsaw fick en stygg resa senast, men höll storstilat till fjärdepriset. Med bättre klaff under vägen den här kvällen kan hästen skrälla till ett odds i trakterna av 30 gånger. Mumsfillibaba…

 

 

 

 

Lopp 7:

 

 

 

Favoriten:

 

Normalt sett vinner Beat Baby det här med en längd eller två. Hästen var riktigt bra i sina tre Dubaistarter och motståndet skrämmer inte det minsta i kväll. Men! Hästen har stått i karantän och flögs inte hem till Norge förrän i fredags. En lång flygresa och klimatomslaget kan sätta ned honom. Tror vi…

 

Motbudet:

 

”Alla” snackar om Let´sgoforit efter den imponerande vinsten senast, och visst kan han vinna loppet. Vi tycker dock att Bodil Hallencreutz grålle är något övervärderad och då han dessutom blir alldeles för mycket streckad i jämförelse med streckprocenten – får Harry Boy lirarna ta hand om honom helt själva. Schaas!

 

Draget:

 

I vår bok är ”gråbenet” Sir Freddie en häst för den yppersta sprintereliten i Skandinavien. Visst, ytterspår är inte ett dugg kul, men hästen ska ridas på väntan och troligtvis kommer det bli rejäl kubbning om ledningen. Med minsta klaff kan Unbridled´s Song-valacken växla ned det här gänget längst ut i banan…till cirka tolv gånger ”sidfläsket”?

 

 

 

Lopp 8:

 

 

 

 

Favoriten:

 

Hurricane Red eller ”Monstret” som Stall Hatten kallar honom hade otur i spårlottningen. Från innersta startboxen kan det definitivt bli trafikproblem för Lennart Reuterskiöld Jrs fyraåring. Hästen är motiverad favorit och drömmen är ju naturligtvis att han krossar sällskapet med ett par längder. Vi väljer dock att gardera på grund av startspåret, den något korta distansen och att det ju aldrig är lätt att ta sig an äldre och mer rutinerade konkurrenter. Men som sagt. Vi håller precis alla tummar vi har. Svensk galoppsport behöver nämligen profiler som Hurricane Red! Go go go…

 

Motbudet:

 

Plantagenet är titelförsvarare och det naturliga motbudet till favoriten Hurricane Red. Vem har glömt Per-Anders Gråbergs veritabla svepning av fältet i förra årets upplaga av Pramms? Inte Stall Hatten i alla fall. Den spanskfödde fuxen kommer med solid form från Dubai så det kan mycket väl bli andra raka inteckningen i Pramms-bucklan.

 

Draget:

 

Silver Ocean tar förmodligen hand om ledningen från sitt perfekta startspår och han kan mycket väl stanna där till mål. Det var ju snubblande nära att Silver Ocean vann Pramms 2012 från just nämnda position, dock blev den internationelle topphästen Premio Loco lite för svår i finishen. Nu är Niels Petersens sexårige valack halsopererad och ”som en ny häst” enligt tränaren. Spets och slut…?

 

 

 

Lopp 9:

 

 

Favoriten:

 

Om Prinsessen blir favorit kommer Stall Hatten vittja lädret ordentligt. Vi är nämligen tämligen säkra på att det här bara var en tidig tvååring. Det uttalandet får man väl äta upp?

 

Motbudet:

 

Och den vi vittjar lädret på är naturligtvis Fredrik Reuterskiölds Upsadaisy! Holy Bull-märsan imponerade i årsdebuten och ser ut att vara av helt rätt sort. Spelbar till 2.80.

 

Draget:

 

Jessica Long vet hur man ställer i ordning och hennes Inaya känns ganska spännande. Dock vill vi ha typ fem gånger slanten för att investera i totalisatorn.

 

 

Lopp 10:

 

 

Favoriten:

 

Catch The Cider hade sparade krafter vid segern senast, men känns sårbar i det här sällskapet. Hans Adielsson har dock alltid ”en sparad räv bakom örat” och vi blir inte förvånade om det blir seger.

 

Motbudet:

 

Are Hyldmo gör resan till Jägersro med en häst, fyraårige fuxen Seeking Dunkirk. Den som tror den gode Are gör resan för att njuta av det fina skånevädret, alternativt för att dricka en god kopp kaffe på stallfiket räcker upp en hand…

 

Draget:

 

Alerted är inte så tokig och får dessutom på sig blinkers den här gången. Pass upp till ett odds i trakterna av tio gånger.

 

 

 

 

Lopp 11:

 

 

 

Favoriten:

 

Gazel T har varit etta, trea, etta, trea vid sina tidigare besök på Jägersro och blir motiverad storfavorit. Arabhästar är dock inte direkt ”ärliga” så någon säker vinnare är den holländske gästen definitivt inte!

 

Motbudet:

 

Al Janoob svek som favorit senast, men kan bättre. En minst sagt intressant jockeybokning i form av Ninni Westerlund förhöjer upplevelsen. Vi håller alla våra tummar för vår ”kulturkompis” Ninni. Den saken är klar.

 

Draget:

 

Pentagon kan mer än aktuellt formtal och verkar trivas med jockeyn Carlos Lopez. Hästen har rutin från banan, men har aldrig vunnit på dirttrack. Från ett bra startspår kan det mycket väl bli full pott.

 

 

Nu jobbar vi på en underbar Pramms-kväll.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Fantomen

Tror också den röda orkanen är ruggigt bra men... har någon vunnit Pramms från bricka 1 ? Pramms är en löpning med små marginaler. Ett taskigt stopp i en trång situation och loppet kan vara kört. Skall bli spännande att se hur Chavez löser det hela. Det lär bli duktigt trångt från innerspåret. Hoppas det går vägen alltid med bäst med hemmavinst. Jag tror Silver Ocean blir farlig. Blir det överpacat som det oftast blir. Kan det bädda för Plantagenet eller varför inte Avon Pearl. Borges är femjävlig på att ha hästarna i ordning så hans Energia Dust får inte nonchas med bra resa. Tipset blir Silver Ocean spets och slut. För att ge ett litet DD tips så sågar jag din teori om att Let's go for it är övervärderad. Den bara vinner det här. Ryggar Beat Baby sen blåser grollen bara förbi. Övriga gör sig icke något besvär. 3-5 där har vi DDn. Tack för kaffet!

2014-05-13 @ 13:10:32
Postat av: Stig S

Tack Hatten för intressanta och bra kommentarer.
Jag tycker det skall bli mycket intressant att se internationella toppjockeyn Mirco Demuro som bl.a. vunnit ett perfekt ridet G1-lopp i Japan. Jag tar med Global Thrill på V6 p.g.a. jockeyn. (kul namn med tanke på jockeyn)

2014-05-13 @ 13:26:46
Postat av: stefan Larsson

Hurrican Red visade att han är bästa hästen i Norden alla gånger. Två i loppet men bäst i Norden!

Härlig häst!

//stefan skäcklinge

2014-05-13 @ 22:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0