Harald förnekar, "Uffe Puffe" och tips till Täby

 

Stall Hatten är åter vid tangenterna efter ett par dagars radiotystnad. Det har varit mycket med ”annat” helt enkelt.

 

Prammskvällen var som vanligt av yppersta kvalitet rent sportsligt, men arrangören hade otur med vädret vilket fick de stora folkmassorna att stanna hemma i stugvärmen i stället för att hasa sig ned till Jägersro.

 

Avon Pearl var en värdig vinnare av Pramms, men för Stall Hatten var kvällens mest imponerande vinnare Fabricio Borges Energia El Gigante. Hästen fullkomligt massakrerade Bank Of Burden och company i en stayerhandicap på ett sätt man sällan ser. Och vad kan man egentligen säga om tiderna i loppen? Hypersnabbt, inget annat.

 

By the way.

 

Stall Hatten stötte på Harald Dörum på publikplatserna. Han förnekade att han blivit tillfrågad om VD jobbet på Svensk Galopp. Vi gillar Harald högt och rent, han har helt rätt profil för jobbet, men…, att han INTE skulle vara tillfrågad tror vi inte ett dugg på. Det är lite som sossarna jobbar i partiledarfrågan. ”Nej, jag vill inte”, ”Nej, jag är inte aktuell”, ”Det finns bättre kandidater”  är det som kommuniceras utåt – medans man spelar ett helt annat spel i kulisserna.

 

Och apropå Socialdemokrater… Tydligen har det trillat in en del motförslag till valberedningens gällande nya styrelsemedlemmar i SG. Valberedningen föreslår som bekant Fredrik Reuterskiöld och Lars Nordström – två utmärkta val om ni frågar Stall Hatten. 031-folket är inte av samma uppfattning. Göteborgsfalangen lanserar förutom Lars ”Jagälskaranngillbergmeränminaegnaungar” Gradin även Stefan Löfvens storebrorsa ”Uffe Puffe”!

 

Vidare.

 

Toppfina lopp på Täby idag och Stall Hatten är påläst.

 

Håll till godo!

 

Lopp-1

 

Favoriten:

 

Erroll står bäst till och kan naturligtvis vinna loppet, speciellt som testas med ny utrustning denna dag. Han är dock bättre över 2 400 meter enligt oss och vi garderar Patrick Wahls åttaåring med blixtens hastighet.

 

Motbudet:

 

Lindenthaler gjorde det mycket bra i comebacken och lär vara förbättrad med loppet i kroppen. Fredrik Reuterskiöld har form på grejerna och i ett litet fält är Lindenthaler vår givna vinnare.

 

Draget:

 

Att kalla 17-procentaren Jimmy Mack för ”drag” är väl att ta i, men då vi inte tror ett dugg på övriga hästar i fältet (med litet undantag för Weald) och vi vägrar att konstruera fram något i våra tips får han finna sig i epitetet. Carlos Lopez har valt Jimmy Mack och det ska bli mycket spännande att se honom på den här ovana distansen.

 

Lopp-2

 

Favoriten:

 

Niels Petersens Whistler blir klar favorit, men vi tycker att hon är bättre på gräs och kan få problem att hinna med på för henne korta distansen 1 600 meter.

 

Motbudet:

 

Whistlers stallkamrat Twistedlittlestar vann Diana till 57 gånger pengarna förra året, men testades sedan över alldeles för lång distans två gånger – bland annat i Derbyt. Hästen kan fyra, fem kilo mer än aktuellt formtal och måste respekteras.

 

Draget:

 

Jessica Long har bra snurr på sitt material och låter fullkomligt lyrisk på sitt nyförvärv Visit Copenhagen. Stall Hatten köper tränarens förklaringar till insatsen i debuten rakt av och det här kan faktiskt vara ett tänkbart singelstreck.

 

Lopp-3

 

Favoriten:

 

Madeleine Smiths riksgaloppör Shepherd Gate blir omgångens absolut mest streckade häst och på ”papperet” är det med rätta. Hästen har överlägsna meriter och står överlägset bäst till i loppet. Normalt sett ska Shepherd Gate vinna racet med fyra fem längder, men Stall Hatten hatar som bekant storfavoriter och gör ett (tappert?) försök att fälla storfavoriten.

 

Motbudet:

 

Vi gillade vad vi såg av Recycling senast. I vårt tycke visade hästen ungefär 72 den dagen och rimligtvis borde hästen vara förbättrad med loppet i kroppen.

 

Draget:

 

Toppstammade Too Frisky kan mer än han visade i debuten och som knapp tioprocentare är Roy Arne Kvislas adept ett givet streck. Det samma gäller Bolognese, Totilas, och Shine Today.

 

Lopp-4

 

Favoriten:

 

Frank Lloyd Wright gör årsdebut och kan vara totalt överlägsen, men tränare Petersen har inte dominerat som vanligt hittills i år och vi garderar.

 

Motbudet:

 

Hightower var grym att skåda i comebacken och tränare Gustafssons hästar är i ett bländande skick för dagen. Hightower ägs dessutom av vår store ledare Hans ”Hasse” Hansson och den snubbens tur är väl dokumenterad. Gräs och 1 600 meter passar perfekt – för Hightower alltså…

 

Draget:

 

Ocho Rios låter det väldigt bra på och dessutom får han på sig blinkers för första gången. Vad kan Magnetic South?

 

Lopp-5

 

Favoriten:

 

Jämt streckat på V5 i nuläget, men vi tror att Pia Höioms riksgaloppör State Anthem blir favorit. Det får han gärna bli, för Stall Hatten är inte övertygad om hästens storhet. Varsågod Harry Boy…

 

Motbudet:

 

Chilly In Rio gjorde elva starter som tvååring innan han avlade sitt maiden (efter diskning) i första starten på dansk mark. Brian Wilson åker till Stockholm med en häst – en indikation så god som någon på att man är sugna på att ta andra raka!

 

Draget:

 

Cool Kenny gör debut, men tränare Vång låter superuppåt och hennes hästar går ju som skållade troll för dagen. 20 gånger ”tomatsalsan”?

 

Lopp-6

 

Favoriten:

 

River Of Dreams är värd en seger efter två raka knappa förluster. Tränaren tror på vinst och så kan det bli. Vi väljer dock att ta med ett par till och säger som Sven Melander – ”pocenten Helge…”!

 

Motbudet:

 

Toppstammade Ballouera svek grovt i årsdebuten, men tränare Kvisla lovar ”bot och bättring”!

 

Draget:

 

Tai She är till skillnad av de andra en ren specialist på grönt underlag vilket kan vara helt avgörande. Streckas på allt.

 

Lopp-7

 

Favoriten:

 

Carolines Der Blaue Reiter blir nog favorit på Per-Anders Gråberg och riksägarnas plånböcker. Caroline tror på vinst, men Stall Hatten är inte övertygad. Stor gardering.

 

Motbudet:

 

Bodil Hallencreutz vinner ”med allt” för dagen och hennes Tattoo Away har toppchans.

 

Draget:

 

Samtliga konkurrenter med undantag av Seattles Girl kan vinna loppet. Vi förordar El Abandonado som blir streckad på max fem procent av kupongerna.

 

 Lopp-8

 

Favoriten:

 

Superman vann årsdebuten förra året och lär göra det i år också…

 

Motbudet:

 

…om nu inte stallkamraten Elegant Song visar lite av sin rätta kapacitet.

 

Draget:

 

Monfalcone har slagit Superman förr och kan göra det igen.

 

Lopp-9

 

Favoriten:

 

Forne riksgaloppören Branson har helt plötsligt börjat kämpa. Han kan vinna väl loppet, men känns väldigt sårbar och blir alldeles för mycket streckad i förhållande till vinstchansen.

 

Motbudet:

 

Shepherd Bow löpte dött lopp med favoriten senast, tar spets och leder loppet väldigt länge. Till mål? Kanske, men vi har roligare drag.

 

Draget:

 

Och dagens roligaste drag är Patrick Wahls Yamato. Hästen har alltid sett bra ut, men ännu inte fått visa sin rätta kapacitet. Nu återkommer hästen efter vila och kastration och tränaren låter mer än lovligt sugen. Yamato har visat 78 vid vinst över 1 200 meter och kan säkerligen 80 och lite till över 1 600. Stall Hatten spikar Yamato på V5 utan det minsta darr på manschetten. Åtta procent?

 

 Lopp-10

 

Favoriten:

 

Prince Chaparral blir nog favorit på sina ”connections”?

 

Motbudet:

 

Men det får vara vilka ”connections” som helst på favoriten för det här loppet vinner Lataradud med typ 20 längder. Kvislas sjuåring hoppar som en dröm och har helt överlägsen fart. Spelbar till 1.70!

 

Draget:

 

Glendalough bara måste kunna mer än hittills visat, eller?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Jocke

Hatten, Du har nog ganska rätt...

Tror dock inte vi vill ha in bröder till en kändis, som dessutom för tankegångar åt att inte jobba med ATG för att ändra villkoren.
Det vi behöver är att få staten ändra skatten på spelet så vi får mer pengar in till sporten. Det kan bara rätt allians göra...

2014-05-18 @ 12:32:32
Postat av: Cheops

Enligt uppgift har Lars Gradin inga barn varför ditt "smeknamn" förefaller felvalt. Eller finns det en djupare tanke bakom valet?

Uppskattar det du skriver men förstår inte varför personer som du inte uppskattar eller känner ska förses med någon form av förlöjliganden namn, tex "Uffe Puffe". Förtar en del av sakinnehållet.

2014-05-19 @ 12:03:07
Postat av: Maria Lamm

En något högre och sakligare nivå på kommenterandet av i demokratisk och stadgeenlig ordning föreslagna kandidater till styrelsen skulle vara önskvärt.
Jag vill dock tillrättalägga ett sakfel. I förslaget från GGS står ordagrant "GGS stödjer föreslaget nyval av två ledamöter Lars Norström och Fredrik Reuterskiöld.
GGS nominerar därutöver Lars Gradin och Ulf Löven till val av ledamöter av Svensk Galopps styrelse 2014". Det var väl inte svårt att förstå?

Hälsningar
Maria Lamm

2014-05-20 @ 09:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0