Stockholm Stora loppen är analyserade, lycka till

 

 

I kväll är det Stockholm Stora och Stall Hatten är påläst. Håll till godo.

 

Lopp 1

 

 

Favoriten

 

Ferdino lär bli favorit och det är väl inget att säga om. Gräs är bara en fördel och vinstchansen är god.

 

Motbudet

 

Visiteur Du Pom har aldrig vunnit lopp, men nu kan det vara dags. Hästen fungerade bra i gräsdebuten senast och Juniors adepts är första motbud till favoriten Ferdino,

 

Draget

 

The Seducer imponerade i debuten, men svek gången efter. I ett litet fält, över perfekt distans och på ett underlag hästen är expert på kan skrällen ligga på lut.

 

 

Lopp 2

 

 

Favoriten

 

Recycling har imponerat så här långt och dagens distans är bara en fördel. Han är garanterat med på målfotot.

 

Motbudet

 

Herr Silvio är en av tre High Chapparal-avkommor i fältet – distansen borde således vara ett extra plus för Hans-Inge Larsens adept. Han har dock aldrig vunnit lopp förut och det tror vi inte han gör ikväll heller.

 

Draget

 

Drag och drag…, men Funny´s Chap bör väl ge ett odds i trakterna kring fem gånger i alla fall? Hästen har en tråkig resultatrad ”på papperet”, men i verkligheten är insatserna klart godkända. Funny´s Chap ska normalt sett bara vinna loppet med ett par längder. Dagens bästa spel!

 

 

Lopp 3

 

 

Favoriten

 

Sweet Loreens helbror Lord Handsome blir nog mest streckad och det är väl i sin ordning. Hästen återkommer på rätt distans och kan vinna loppet om han slipper göra grovjobbet utvändigt Weisse Socken.

 

 

Motbudet

 

För spetsen, den tar Weisse Socken hand om ”åtta gånger i veckan”… Stoet är vindsnabb och leder förmodligen från start till mål – för den våghalsige är hon ett spikbud, men vi är lite tveksamma till hennes stridsmoral.

 

Draget

 

Rex Kalejs har flugit med sina blinkers på morgnarna inför detta och om favoriterna kubbas för mycket kan han spurta ned allt. Given på alla system som garderar längre än Weisse Socken och Lord Handsome. Det samma gäller Vercam som alltid har en vass spurt.

 

 

Lopp 4

 

Favoriten

 

Frank Lloyd Wright (döpt efter en av världens mest inflytelserika arkitekter) drog bästa spåret och P-A lär göra allt för att hålla ledningen från start till mål. Hästen ser fullkomligt underbar ut i kroppen och kan vinna, men är samtidigt helt given att täcka upp på streckspelet.

 

Motbudet

 

Ocho Rios tappade massor av längder i starten senast, men reparerade storstilat till knapp förlust längst ut i banan. Han fick ett perfekt startspår och måste respekteras.

 

Draget

 

Här kommer kvällens bästa idé på V64-spelet. Talk My Talk svarade för en femstjärnig insats i Voter senast efter att ha hängt i spåren och lagt ett par speeder mitt i loppet. Han går ned i klass och får nu ”elake” Rafael Schistl i sadeln vilket vi tror är en enorm fördel. Från ett perfekt startspår tror vi han bara vinner det här loppet – som en glad tioprocentare!

 

 

Lopp 5

 

 

Favoriten

 

Ragazzo blir megafavorit och vinner normalt sett detta med ett par säkra längder. Det som talar emot är att distansen är i kortaste laget och att banan är hypersnabb. Statt Hatten väljer att gardera.

 

Motbudet

 

Over The Ocean kan hålla ledningen och då får de andra vara bra för att slå honom.

 

Draget

 

Enligt våra källor har Rafael Schistl fått välja ritt i loppet och valt Proud Possibility före Over The Ocean. Om det är sant låter vi bara osagt, men om det är det så kan det bli kupongras. Vad kan Sir Freddie uträtta?

 

 

Lopp 6

 

 

Favoriten

 

Inaya blir favorit och är vår vinnare också. Distansen kan dock vara i kortaste laget och gräset är en nyhet. Vi garderar.

 

Motbudet

 

Harbour Light har lopp i kroppen och blir livsfarlig med lite klaff under vägen.

 

Draget

 

Nudetnok blir streckad på typ fem procent, men hästen älskar förutsättningarna och vi tror att Manuel Santos passar perfekt.

 

 

Lopp 7

 

 

Favoriten

 

Rock Of Ridd är klar!

 

Motbudet

 

Enda sunda motbudet är väl Angel Light.

 

Draget

 

Ashbina måste ridas på chans, men det känns ändå ganska långsökt att det ska bli vinst.

 

 

Lopp 8

 

 

Favoriten

 

 

Hurricane Red är storfavorit och vi hoppas (för sportens skull) att han vinner. Distansen är dock i kortaste laget för vår smak och vi garderar.

 

Motbudet

 

Probably är en internationell topphäst som kan få loppet från innersta startboxen. Given på kupongen.

 

Draget

 

Without Fear vann i fjol och kan vinna igen. Rapporterna går i dur och då han bara är streckad på knappt tio procent är det ett givet streck. Berling slinker också med på lappen.

 

 

Lopp 9

 

 

Favoriten

 

The Wicked Lord tar spets och är hästen att slå.

 

Motbudet

 

Ronaldo utmanar om spets, men kan vinna från rygg ledaren också.

 

 

Draget

 

Stall Hatten älskar Glory Face och vi kommer att älska henne ännu mer då hon vunnit det här loppet till tio gånger ”sidfläsket”.

 

 

Lopp 10

 

 

Favoriten

 

Jämnt spelat, men vi tror att Senshi blir favorit. Hon kan naturligtvis vinna loppet, men hon är långt ifrån någon klar vinnare. Patrick Wahl har haft sjuka hästar i stallet.

 

Motbudet

 

Mingir har dirttrackstam, men vi har feeling för att gräs fungerar. Hästen är sjukt fin och vi tror hon vinner loppet.

 

Draget

 

Moulin Rouge borde väl kunna bättre?

 

 

Lopp 11

 

 

Favoriten

 

Även här är det jämnt, men förmodligen blir Mister Big Shuffle favorit. Niels Peter lovar vinst, bara en sån sak…

 

Motbudet

 

Giftorm är en favorit för Stall Hatten och vi tycker att han fortsatt är undervärderad. Gräs på Täby borde väl fungera? Givet spel.

 

Draget

 

Romanoff såg helt fantastisk ut vid vinsten senast och även om han höjdes fyra kilo på den insatsen tror vi det finns lite kvar. Given på triokupongen.

 

Allt för nu.

 

Höres.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0