Harald Dörum ny VD och sköna tips till Strömsholm

 

Stall Hatten är tillbaka efter fem dagar med flyttbestyr – finns det något jävligare?

 

Vidare.

 

Stockholm Stora Pris blev en riktigt sevärd historia där Bank Of Burden drog det längsta strået efter en stenhård fight med svensk galoppsports just nu klarast lysande stjärna Hurricane Red.

 

Kvällens mest imponerande vinnare var dock en annan, i alla fall om ni frågar Stall Hatten. Det treåriga stoet Weisse Socken var fullkomligt överlägsen från spets i ett sprinterlopp på gräset och Per-Anders Gråberg pullade upp hästen redan 100 meter från mål. Segertiden var bara tre tiondelar långsammare än Mr Davids i Listedloppet Täby Vårsprint och i det loppet fick tättrion dessutom draghjälp hela vägen.

 

Herre gud.

 

En snabbare ”pålle” var det länge sedan Stall Hatten såg på dessa breddgrader, den saken är klar.

 

Kvällens mest intressanta händelse var dock helt fri från hästar. När norsk rikstotos verkställande direktör Harald Dörum lämnade Täby galopp med taxi redan efter lopp fyra ”vidimerade” det något som Stall Hatten varit ganska säker på sedan ett par veckor.

 

Harald Dörum blir ny VD på SG!

 

Vi är faktiskt så pass säkra på det att vi erbjuder oddset fyra gånger pengarna på att det blir någon annan än Harald ”Lusekoftan” Dörum som övertar VD-stolen – f´låt ”katapultstolen” på förbundet... Maxinsats fem kronor, okej?

 

Det finns ett ”mänskligt” alternativ till Harald Dörum, och det är den före detta militären Johan Persson. Stall Hatten gillar båda alternativen, men är relativt säker på att saken redan ”är biff”. Det enda som skulle kunna fälla alternativet Dörum är om hans lönekrav är allt för höga.

 

Det sista alternativet, i alla fall i Stall Hattens värld, är att styrelsen flyttar upp Helena Gärtner ett snäpp, och sätter ihop en form av konsultgrupp för att backa upp henne. Det ska dock sägas att styrelsen med Hans ”Hasse” Hansson spetsen inte direkt gjort sig kända för att villkorslöst ”backa upp sin VD” de senaste fem – sex åren, milt sagt!

 

Även detta alternativ kan dock Stall Hatten leva med.

 

Det vi INTE kan leva med är att man rekryterar någon ”jeppe” utan sportslig förankring – okej?

 

Vidare.

 

I dag är det dags för Grand National på Strömsholm och Stall Hatten är givetvis både påläst och på plats på Österängen. Nedan följer en ”kort” analys.

 

 

Lopp 1

 

 

Favoriten

 

Omoto Sando jagar tredje raka segern i Champion Hurdle och blir ganska klar favorit. Han kan naturligtvis vinna, men vi garderar då vi nåtts av rapporter att Omoto Sando ådrog sig en hovskada i comebacken och därmed rimligen inte kunnat förberedas helt optimalt inför detta. Den som jagar de riktigt stora pengarna (och är våghalsiga nog) chansar bort Omoto Sando på den informationen.

 

 

Motbudet

 

Dennis Persson är ”kung” på Strömsholm och han har säkerligen lackat sin Calvados i ett helt år för att ta revansch på Omoto Sando efter andraplatsen 2013. I Stall Hattens bok är det Calvados som ska vara favorit som det ser ut nu.

 

Draget

 

Nuevo Leon har ingen rolig resultatrad, men rapporteras träna bra och har ju dessutom mycket rutin från den knixiga banan. Nuevo Leon har fyra kilo mindre på ryggen än favoritduon – och en toppjockey ombord – vilket kan fälla avgörandet.

 

 

Lopp 2

 

 

Favoriten

 

Sugar Ray blir nog knapp favorit och det köper vi rakt av. Hästen har lopp i kroppen och älskar fullvuxen distans samt gräs under hovarna. Given A-häst om ni spelar Jokersystem.

 

Motbudet

 

Big Red blir mycket streckad, men den känns inte ett dugg intressant. Mer intressant är Lone Bagers Zero Tolerance med i dessa sammanhang överlägsna ryttarinnan Lea Olsen.

 

Draget

 

Vi gillar den ”formlinje” som Certo Cito har dragit upp och därmed har vi stor tro på Quick Diamond i dag. Han borde passa på Strömsholm och står hela veckan. Duktiga Jhannah Stolt, som även äger hästen, rider riktigt bra. Mycket intressant till en streckprocent understigande tio!

 

 

Lopp 3

 

 

 

Favoriten

 

Irish Lad jagar tredje raka segern i Silverstöveln och blir favorit. Tränaren är hyperoptimist, men vi har större tro på en annan…

 

Motbudet

 

…nämligen Lone Bagers Whisperingline som har toppform, för låg handicap och bästa ryttarinnan. Visst är det mycket vikt, men för Stall Hatten är det en ensam A-häst och kanske även ett spikförslag.

 

Draget

 

Amatötränaren Göran Schillström är ny i sporten, men verkar vara en snubbe som har klart för sig. Han är analytisk och påläst, dessutom en herre som inte verkar göra saker halvdant. Hans Shabassh är ett ruskigt roligt streck på V4-kupongen.

 

 

 

Lopp 4

 

 

Favoriten

 

Watch Me Prosper blir stor favorit och det köper vi rakt av. Ewa Sarlövs fyraårige fux gav 87 handicapparen Gulapa fyra kilo senast och var bara slagen med 3.5 längder. Den formen bekräftades ytterligare av Street Bands fina insats på Täby i tisdags. På flerkupongen är Watch Me Prosper en given spik. På de större systemen en given A-häst.

 

Motbudet

 

Ascha gjorde en slät figur på Gärdet, men kan mycket bättre. Tränaren låter uppåt, men släpper den till Harry Boy spelarna då hästen är kraftigt överstreckad.

 

Draget

 

Trumpet Voluntary har testat det mesta, slätt – hinder – gräs – dirttrack – distanser från 1 200 till 3 400 meter. Hästen köptes till Sverige för en spottstyver, men visade riktigt fina kvaliteter i debuten i Göteborg för ett par veckor sedan. Att det är längre distans nu är då är ett jätteplus och med loppet i kroppen torde hästen vara rejält framsatt. För Stall Hatten är det här ett helt givet streck!

 

 

Lopp 5

 

 

Favoriten

 

Jämt streckat, men Flying Saucer blir nog knapp favorit. Det är okej för oss, han kan vinna, men måste samtidigt garderas på V5-kupongen.

 

Motbudet

 

Fine Humor vann senast och kan ta andra raka. Inte ett dugg kul på strecken dock.

 

Draget

 

The Black Balsam är inte så tokig och känns som ett givet streck då spelarna verkar ha ”missat” honom.

 

 

Lopp 6

 

 

 

Favoriten

 

Gladtoseeme vinner loppet med 100 meter om han fungerar på Strömsholm.

 

Motbudet

 

Och om Gladtoseeme INTE fungerar på Strömsholm är Vivaldi det givna motbudet.

 

Draget

 

Pine Wood från spets?

 

 

Lopp 7

 

 

 

Favoriten

 

Superman blir nog ganska klar favorit. Han var tvåa i fjol och har toppchans att vinna årets upplaga av Grand National. Om Superman inte vinner är han i alla fall tvåa eller trea. Det verkar som om Dennis Perssons nioåring inte kan göra en dålig insats.

 

Motbudet

 

Tyske gästen Alanco jagar tredje raka inteckningen i Grand National och blir mycket streckad, men om den hästen vinner lovar Stall Hatten att gå hem från Strömsholm… Skämt och sido. Alanco har blek form och blir alldeles för hårt betrodd på spelet. ”Vassego” till Harry Boy säger vi. Bara för jävlighetens skull vinner väl Alanco bara för att reta Stall Hatten?!

 

Draget

 

Godea har dokumenterad form och är inte ett dugg betrodd på förhand. Vi gillar dock hästens profil och för oss är det ingen skräll om stoet vinner Grand National.

 

 

 

Lopp 8

 

 

 

Favoriten

 

Al Janoob står klart bäst till och är vår favorit, men hästen är samtidigt snurrig och inget att lita på.

 

Motbudet

 

Labwah har slagit Al Janoob i deras två senaste inbördes möten.

 

Draget

 

Kanske långsökt att gå ”utanför” favoritduon, men Murjaan är inte så tokig och kanske tänder Anagorn Z Regula till med fasta blinkers?

 

 

 

Lopp 9

 

 

 

Favoriten

 

Dzin måste troligtvis trilla för att förlora…

 

Motbudet

 

…Om nu inte Hawa Bali är ute i angeläget ärende?

 

Draget

 

Och för er som tror på ”tomtar och troll” är naturligtvis Hallendale ett givet V5-streck?

 

 

Det här var allt för idag.

 

Höres.

 

P.S. Är det måntro Harald Dörums favoritlåt ni når via länken nedan? D.S.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UiGjxxytLy8


Kommentarer
Postat av: Arbetsförmedlingen

Lämnade efter lopp 4! Koppling? VD likt Sportchef aldrig på plats? Som eventuellt tilltänkt VD hade det varit mer naturligt/passande, välj själv, att löpa kvällen ut.

2014-06-16 @ 10:12:17
Postat av: Sofie

Dennis Persson "kung" på Strömsholm... Du anade väl knappt hur rätt du hade i den meningen. Han lyckas ju vinna lopp lite hur som helst. Hur kommer det sig...;)

2014-06-18 @ 09:47:21
Postat av: Deweybuinc

One Call Does It All: Reliable Handyman Services at Your Doorstep [url=http://forumszkolne.pl/profiles/kayleejenkins99-u178534.html] Window and door repairs![/url]


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0