Vi glömde "Vinnarfesten" och V4-genomgången

 

Kommer ni ihåg ATG:s storsatsning på TV produktionen ”Vinnarfesten”?

 

Stall Hatten ber om ursäkt att vi glömde ta upp denna ”pärla” i gårdagens blogg där vi gjorde en summering av Niclas Anderssons gärning på Kanal 75.

 

Idén var att en ung, snygg publik skulle stå och dansa på restaurang Pontus By The Sea med ett glas champagne i vänsternäven och V75-kupong i den högra. Som stämningshöjare hade man hyrt in ”Brolle Jr” som tog långt större plats i TV-rutan än vad V75-loppen gjorde.

 

Det gick så där…

 

”Vinnarfesten” skrotades efter typ fem veckor, men Stall Hatten har kommit över ett skönt klipp som är väl värt att se till programmets ära. Och trot eller ej. Det är inga ”mil” ifrån hur det såg ut i verkligheten!

 

https://www.youtube.com/watch?v=tqWcx6gbSio

 

 

Idag vid lunchtid är det dags för spännande tävlingar på Täby och Stall Hatten har läst på så det står härliga till.

 

Som vanligt gör vi vår bedömning om favoritens vinstchanser, utser ett första motbud, samt delger er vårt ”drag” i de enskilda loppen.

 

Håll till godo.

 

V4-1

 

Favoriten:

 

Eldöga har en smickrande resultatrad, men har samtidigt höjts tio kilo av handicappern. Eldöga KAN självfallet vinna loppet, men med två kilos övervikt och som stor favorit köper vi inte honom på något sätt. Given gardering.

 

Motbudet:

 

Darjeeling vann vid sitt senaste Täbybesök, visserligen med helt andra förutsättningar, men hästar är som bekant vanedjur… Vi tror att lärlingslättnaden om fyra kilo kan fälla avgörandet (dock ska sägas att det här är ryttarinnans tävlingsdebut) och Darjeeling är given på alla seriösa V4-kuponger.

 

Draget:

 

Runforaward har ännu inte bevisats oduglig, snarare tvärtom. Bosse Neumans fyraåring är vass på speed om han får ett smyglopp och Stall Hatten förväntar sig en god insats.

 

V4-2

 

Favoriten:

 

Mycket jämnt streckat, men i nuläget är Prince Hamlet knapp favorit och det är inget att säga om. Peter Jardbys adept trivs som ”fisken” på Täbys dirttrack, fungerar väl med lärlingen och passar bra över 1 600 meter. Vi tycker dock att Prince Hamlet är strået vassare över 1 350 meter nu för tiden. Hästen kommer laddas rejält från start, men det finns ännu mer startsnabba hästar invändigt så vi tror på en ganska tung resa ute i spåren. Garderas.

 

Motbudet:

 

Om loppet blir överpacat - vilket vi tror – gynnas Lawn Jamil kraftigt. Hästen släpar alltid från start, men är desto rappare över upploppsrakan. Det är bara åtta hästar i fältet vilket är extremt gynnsamt för Lawn Jamil. Nu kan Madeleine Smith vänta till fyrahundra kvar innan hon släpper loss. Passas väldigt noga denna gång.

 

Draget:

 

Grållen Montus blir minst streckad, men tar nog hand om ledningen och kan stanna där till mål. I vart fall om det blir samma banunderlag som förra tävlingsdagen. Vid det tillfället vanns sex av sju lopp från spets och det sjunde från positionen utvändigt ledaren. Det krävs dock att Constable Country och Prince Hamlet inte trycker på allt för mycket direkt från start.

 

 

V4-3

 

Favoriten:

 

Energia El Gigante har två raka segrar i sitt nya hemland och aviserar nu årsdebut. I förra årets comeback vann hästen med elva längder, men var å andra sidan felhandicappad med typ tio kilo vid det tillfället. Med tanke på det ska man inte övervärdera den insatsen. Vid vinsten på Derbydagen reds hästen invändigt hela vägen och fick en turlig lucka 150 meter från mål. Energia El Gigante KAN vara en riktig topphäst, men vi vill se lite mer av honom. Nu vinner väl Borges pålle med 100 meter bara för det, men ni fattar väl vad vi menar?

 

 

Motbudet:

 

Zen Zansai Zaid är också mycket streckad, men även här finns det rejäla frågetecken att räta ut. Hästen har torskat vid samtliga tre tillfällen han återkommit till tävlingsbanan och dessutom är distansen alldeles för kort den här gången. Det här är inte det stora målet för året för Tommy Gustafssons femåring och vi tror på ett defensivt upplägg. Vi chansar bort ”ZZZ” från V4-systemet, men kan ändå acceptera att han vinner (sportsmän som vi är…) för det här är en riktigt härlig häst som ligger oss varmt om hjärtat.

 

Draget:

 

Lataradud har ingen seger i raden, men har å andra sidan droppat något i handicap. Hästen vann ett liknande lopp i april förra året, 1.5 längder före Banditos och var ju som bekant bara slagen sju längder i Stockholm Cup i september. Den här uppgiften ser klockren ut och vi är tämligen säkra på att hästen är med på målfotot. Ytterst spelvärd till odds över fem gånger. Och för den riktigt våghalsige är Roy Arne Kvislas sjuåring ett givet singelstreck.

 

 

 

V4-4

 

Favoriten:

 

Indibow är stor favorit och det är en högst motiverad sådan. Viktläget är naturligtvis högt, speciellt över den här långa distansen, men Indibow är typ 180 centimeter ”över havet” och bär liknande vikt i de dagliga träningsrundorna. Motståndet skrämmer inte det minsta och vi tror att Indibow bombas mot front i ett tidigt skede. Caroline låter helnöjd, för att inte säga rent euforisk om Indibows formstatus, och snudd på lovar vinst. Omgångens givna spikförslag.

 

Motbudet:

 

Peace In Our Time har två raka ”over course and distance” och är en häst som det garanterat finns fortsatt utveckling i. Tränare Stenefeldt har bra snurr på materialet. Inte mindre än fem vinster på de tolv senaste Täbybesöken talar väl sitt tydliga språk? För att det ska kunna bli vinst MÅSTE Peace In Our Time haka på direkt i Indibows rygg och försöka slå den på speed.

 

Draget:

 

Supreme Soviet ser ut som en dröm i träningsrundorna och bara måste kunna bättre än hittills visat. Eller är Maria Sandhs fyraåring en ren gräshäst?

 

 

I lopp fem vinner förmodligen favoriten Mr David och i lopp sex kan Madeleine Smiths Agent vara ett roligt drag till glatt odds. I lopp sju står både Bacchus The Grape och Gladtoseeme kvar på sina gamla formtal och har därmed tre respektive fyra kilo i ”hand”. I det åttonde loppet blir Royal Music megafavorit, men vad säger Yajamila och debuterande duon Gaelic Anthem och Born My Way om det? Någon arabgaloppexpert blir Stall Hatten aldrig, men vi förordar likaväl ett ”lillspel” på Mahany De Piboul i dagens avslutande lopp.

 

Lycka till.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0