Referat från Doncaster, "Monstret" och tips till Jägerz

 

Det är ingen lek att hänga på de brittiska auktionsplatserna, i vart fall inte om man är en vek man vilket Stall Hatten helt uppenbart är…

 

Lite drygt tre timmar för att kolla in 160 ”breezande” hästar går väl an, typ två timmar för att kolla in de 20 hästar som passerade vårt nålsöga lite mer noggrant likaså. Men att lägga ”cirkus” åtta timmar på att besiktiga SAMTLIGA auktionshästar (i duggregn och med vidhängande isande vindar) som en svensk framgångsrik TRAV-tränare gjorde med ett leende på läpparna, är en rent omänsklig uppgift – i alla fall i Stall Hattens värld.

 

Det fanns en häst, nummer 111...

 

 …en tidigt född fuxhingst med tre vita fötter efter Starspangledbanner undan ett ungt Grand Lodge sto…

 

…som Stall Hatten blev helt besatt av. Vi fixade finansiering i god tid, men efter ungefär åtta sekunder insåg vi att fuxhingsten med tre vita ben skulle gå oss förbi.

 

Det blev dock ett flertal hästar med Skandinavisk intresse köpta. Dessa var:

 

39: sto e. Dutch Art. Bent Olsen. Inköpt efter auktionen, 27 000

 

47: hingst e. Thewayyouare. Gunnar Nordling. 55 000

 

58: sto. e. Bushranger. Caroline Malmborg. 7 500

 

64: hingst e. Amadeus Wolf. Bent Olsen. 12 000

 

85: sto e. Pastoral Pursuits. Bent Olsen. 11 000

 

94: hingst e. Intikhab. Bent Olsen. 8 000

 

104: hingst e. Lawman. Helena Halling. 11 000

 

162: sto e. Holy Roman Emperor. Caroline Malmborg. 9 000

 

Mikael Magnusson tvingades tyvärr stryka sin toppstammade hingst efter War Front, men verkade lika glad ändå - så auktionsdagen avslutade Stall Hatten och Caroline med en trevlig middag i dennes sällskap. Den indiska restaurangen i Bawtry kan vi varmt rekommendera.

 

 

Vad hände mer under de här dagarna då? Jo massor, men de historierna får vänta till en annan gång.

 

Eller för resten.

 

Vi måste passa på att tacka arrangören DBS och dennes agent Stefan Uppström som gjorde precis allt rätt för att få oss Skandinaver att trivas.

 

Dagen före auktionen bjöds det på trerätters middag och efterföljande barhäng på hotell St Leger för samtliga Skandinaver – bara en sådan sak. Guldstjärna även till Sten Thynell som svarade för underhållningen, men även hann med att leverera ett smått fantastiskt tacktal till arrangören.

 

Vidare.

 

I dag är det tävlingar på Jägersro och Stall Hatten är påläst.

 

Håll till godo.

 

 

V4-1

 

 

Favoriten:

 

Alcohuaz är knapp favorit då detta skrivs, vi trodde nog att han skulle bli än mer betrodd av spelarna. Lennart Reuterskiöld Jrs sprinter går alltid bra efter vila och har självfallet toppchans att vinna. Samtidigt har hästen hunnit bli nio år så vi väljer att gardera.

 

Motbudet:

 

Govinda gör debut i ny regi och kan mycket väl vinna om han vaknat på rätt sida.

 

Draget:

 

Den som såg Uppercut Action i kvalet för ett par veckor sedan behöver inte tveka på löpglädjen i alla fall. Hästen såg rent grym ut och även om han inte startat på 600 dagar vågar vi inte ”dissa” honom från V4-kupongen.

 

V4-2

 

Favoriten:

 

Butterfly Effect är stor favorit, lite väl stor i våra ögon. Yngste broder Reuterskiöld har bra form på stallet och förra årets kulltopp kommer säkerligen vara med och röja om segern. Han får dock vara bra för att slå…

 

Motbudet:

 

…innerspårets Weisse Socken. Hästen kom med bra form från England och imponerade i en start på Övrevoll förra året. Formen från det loppet håller, det såg vi då Lord Handsome (måltvåa bakom Weisse Socken) krossade äldre hästar i torsdags kväll. Det här kan vara precis så slut ett lopp kan vara.

 

Draget:

 

Vanja Sandrups Chainsaw svek grovt i debuten på svensk mark, men kan självklart oändligt mycket mer. Tränaren låter lyrisk och har vettiga förklaringar till den usla insatsen senast. Passas väldigt noga.

 

 

V4-3

 

 

Favoriten:

 

Marmala är motiverad favorit och bör vinna loppet. Hästen har vunnit storlopp på Jägersro både som två och treåring, älskar distansen och rapporteras träna mycket bra.

 

Motbudet:

 

Nye importen Visit Copenhagen känns intressant, men vi tror inte hon slår Marmala direkt. Speciellt inte då vi tror att Visit Copenhagen är en utpräglad gräshäst.

 

Draget:

 

Om Stall Hatten får drömma fritt sprintar Glory Face till seger till ett odds i trakterna av 30 gånger. Vi har alltid gillat den här hästen, men det här är kanske i tuffaste laget?

 

 

V4-4

 

 

Favoriten:

 

Catch The Cider är knapp favorit i nuläget och han kan naturligtvis vinna med lopp i kroppen och duktig jockey med lärlingslättnad ombord…

 

Motbudet:

 

…men varför ska inte Showborn klå Catch The Cider även denna gång? Vi gillar Showborn och han kan vara ett spikförslag på trion.

 

 

Draget:

 

IKC Sweet Candy har inte fått till det ännu, men debuterar i ny regi och måhända har det varit bra för humöret. Med en sådan stamtavla som IKC Sweet Candy har bara ”måste” det finnas mer att ta av?!

 

Innan vi sluter måste Stall Hatten skriva ett par ord om förra årets Derbyvinnare Hurricane Red. Eller för resten, superlativerna räcker inte till. Hädanefter kallar Stall Hatten Hurricane Red för ”Monstret”, inget annat.

 

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0